Setkání dorostu na okrese Kolín - 03.02.2012

O prvním únorovém víkendu se sjela parta 24 dorostenců a dorostenek do Klučovské sokolovny. Kluci a holky ve věku od 13 do 18 let se rozhodli zúčastnit historicky prvního ročníku dorosteneckého setkání. Asi se ptáte co bylo cílem takové akce? Prvním úkolem bylo „zatáhnout“ dorostenecké kolektivy do soutěží této kategorie v požárním sportu, ale také umožnit naší hasičské mládeží společné setkávání se svými vrstevníky.

 

Kompletní organizace této akce se ujal náš sbor a to probíhalo převážně v režii Jany a Lucky. Zabavit tuto skupinu nebylo jen tak jednoduché. V pátek pro ně děvčata připravila řadu zábavných a společenských her, kterým předcházelo vzájemné představení všech účastníků. V sobotu dopoledne jsme se mladým podívali na zoubek, tzn. jak jsou na tom s fyzičkou. Po snídani se trošku rozcvičili a poté si zahráli vybíjenou. Po svačině následovala sestava individuálních her pro jednotlivce a tak jsme zjistili, co komu říká skok přes švihadlo, zdvihy na žebřinách nebo lehy a sedy. Po obědě, (Taky se vám zdá, že ti mladí pořád jedli?), následoval odborný blok Honzy Hyblera, který všechny seznámil s organizací dorosteneckých soutěží a jejich jednotlivými disciplínami, ale i promítnul ukázky z vrcholových soutěží. Na závěr všichni účastníci společně vyplnili malý dotazník, kde měli možnost vyjádřit se k jednotlivým oblastem této akce – organizaci, vedení, prostorům apod. Výsledek průzkumu ukázal naše setkání v tom nejlepším světle, až na tu zimu, která nás všechny trošku zaskočila. Škoda, že největší mrazy přišly do Česka zrovna v době konání našeho setkání. Vytopit takové prostory jako je sokolovna a veškeré zázemí ve 20° mrazech nebylo zrovna jednoduché.

 

Věřím, že tato jediná výtka naše dorostence neodradí a uvidíme se i příště. Nadějně vypadal hned příští trénink v Klučově, na kterém jsme přivítali dorostence z Ovčár, Poříčan i Kostelce. To jsou ti, kteří přivítali naši nabídku soutěžit společně v barvách okresu.

 

Ještě jednou děkuji všem za účast a těším se na příští setkání.

Tato akce proběhla za finanční podpory Středočeského kraje.

 

K. Havlínová, starostka OSH Kolín