Zimní halová soutěž - 09.02.2013

Okresní sdružení hasičů Kolín již tradičně podpořilo Zimní halovou soutěž pro dětské kolektivy SDH okresu Kolín. V  letošním roce se o pořádání soutěže přihlásil Sbor dobrovolných hasičů Český Brod.

V sobotu 9. února 2013 se ve Sportovní hale TJ Slavoj Český Brod sešlo deset kolektivů dětí, a to z SDH Červený Hrádek, Klučov, Kostelec nad Černými lesy, Kšely, Ratenice, Rostoklaty, Starý Kolín, Třebovle, Tuchoraz a Žiželice. I přes velké rušení nahlášené účasti z důvodu nemoci se sešlo devadesát dětí všech kategorií – přípravky, mladších i starších žáků.

Děti měly za úkol plnit na deseti stanovištích nejrůznější úkoly, od oblečení do zásahového obleku na čas, hodu míčkem do Soptíka, přes prolézání tunelu po boj na kladině. Většina her byla zapůjčena od místních skautů ze 14. střediska Junáka – Psohlavci Český Brod. Tímto jim patří velký dík.

Soutěžním odpolednem provázel Jan Hybler, vedoucí rady mládeže okresu Kolín a Radovan Žyla, člen SDH Kostelec nad Černými lesy. Na každém stanovišti byl jako dozor některý ze zástupců přítomných SDH. Po připraveném občerstvení došlo k vyhodnocení, na které se těšily všechny děti.

SDH Český Brod se rozhodl nehodnotit jednotlivce ale odměnit všechny děti, proto si vedoucí kolektivů pro ně odnesli tašky cenami, které jim věnoval Dräger Safety s. r. o. a Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky. A navrch ještě tašku s jablky a jablečný, pětilitrový Bohemia mošt, věnované Bohemia Apple, družstvo – Sady Tuchoraz s. r. o. Po rozdání cen a hromadném fotografování se všichni rozjeli do svých domovů.